Přísady

  • 3 velké mrkve (nakrájené na středně velké kousky)
  • 3 středně velké řapíky celeru (nakrájené na středně velké kousky)
  • 1 střední cibule (jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nadrcené)
  • 6 šálků zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku 
  • 3 bobkové listy 
  • 1½ čajové lžičky uzené papriky 
  • 2 lžičky sušeného oregana 
  • 1 lžička soli 
  • ½ lžičky černého pepře 
  • 2 polévkové lžíce magického oleje

Postup

Rozehřejte velký hrnec na střední teplotu, přidejte trochu oleje a cibuli. Za občasného míchání smažte 3 minuty. 

Přidejte česnek a 30 sekund míchejte, přidejte uzenou papriku, oregano, sůl, pepř a bobkové listy. Za častého míchání vařte další 2 minuty.

Do hrnce přidejte mrkev, celer a papriku, vařte 3 minuty. 

Vmíchejte vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 35 minut.

Vypněte oheň a nechte 5 minut odstát.

Servírujte a pochutnejte si!

Doba vaření – 40 minut

Se samotným přístrojem MagicalButter jsme vás seznámili v recenzi v ROOTS 11/2020. Naleznete ji samozřejmě i na našem webu na adrese www.casopisroots.cz/magicalbutter.

Foto: pixabay.com