Přísady
- 3 velké mrkve (nakrájené na středně velké kousky)
- 3 středně velké řapíky celeru (nakrájené na středně velké kousky)
- 1 střední cibule (jemně nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nadrcené)
- 6 šálků zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
- 3 bobkové listy
- 1½ čajové lžičky uzené papriky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 2 polévkové lžíce magického oleje
Postup
Rozehřejte velký hrnec na střední teplotu, přidejte trochu oleje a cibuli. Za občasného míchání smažte 3 minuty.
Přidejte česnek a 30 sekund míchejte, přidejte uzenou papriku, oregano, sůl, pepř a bobkové listy. Za častého míchání vařte další 2 minuty.
Do hrnce přidejte mrkev, celer a papriku, vařte 3 minuty.
Vmíchejte vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 35 minut.
Vypněte oheň a nechte 5 minut odstát.
Servírujte a pochutnejte si!
Doba vaření – 40 minut
Se samotným přístrojem MagicalButter jsme vás seznámili v recenzi v ROOTS 11/2020. Naleznete ji samozřejmě i na našem webu na adrese www.casopisroots.cz/magicalbutter.
Foto: pixabay.com