Přísady

Korpus

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • 1/2 šálku magického oleje

Citrusová náplň

  • 3 žloutky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce magického oleje
  • 2 čajové lžičky citronové kůry
  • 2 čajové lžičky pomerančové kůry

Postup

Zahřejte troubu na 180 °C.

Korpus

Vyložte pekáč pečicím papírem.

Smíchejte přísady na korpus: mouku, hnědý cukr, sůl, citronovou kůru a studený olej, dokud se dobře nespojí.

Vtlačte těsto na dno připraveného pekáče.

Pečte do světle hnědé barvy, asi 20 minut.

Citrusová náplň

V misce smíchejte žloutky, cukr, citronovou šťávu, řepkový olej, citronovou a pomerančovou kůru.

Nalijte na upečený korpus.

Vložte zpět do trouby na 12 až 15 minut, nebo dokud neztuhne.

Nechte vychladnout a pomocí ostrého nože nakrájejte na čtverce nebo obdélníky.

Pokud chcete, poprašte moučkovým cukrem. Dobrou chuť! 


Se samotným přístrojem MagicalButter jsme vás seznámili v recenzi v jednom ze starších čísel. Naleznete ji samozřejmě i na našem webu, konkrétně zde.

Foto: shutterstock.com