Přísady

  • ¼ šálku magického oleje
  • 1 bloček tofu
  • 3 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce čerstvého černého pepře
  • 2 lžíce kmínu
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 2 lžíce mořské soli
  • 2 lžíce česneku v prášku
  • 2 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • 1 čajová lžička bílého pepře

Postup

Smíchejte všechno koření v misce a promíchejte.

Vyjměte tofu z obalu a vysajte část vlhkosti papírovou utěrkou.

Nakrájejte tofu na kostičky o velikosti jednoho palce nebo úhlopříčně přes blok a vytvořte tenké trojúhelníkové plátky.

Vhoďte tofu do směsi koření a rovnoměrně obalte všechny strany.

Nastavte pánev na střední teplotu a přidejte olej. Jakmile je olej horký, opatrně pokládejte kousky tofu, aby nedošlo k narušení jeho povlaku.

Smažte 3 minuty z každé strany dokřupava.

Užijte si teplé nebo studené. 

Foto: shutterstock.com