Search
Close this search box.

Letní sýrový quiche z konopné mouky

Pokud jste byli na dovolené ve Francii nebo se tam chystáte, velmi pravděpodobně narazíte na slaný koláč, tzv. quiche. Jeho příprava vám nezabere více než pár minut a chutná skvěle teplý i studený. Pokud hledáte rychlovku, kterou potěšíte přátele na pikniku, s tímto koláčem neuděláte chybu.

Budete potřebovat:

Na těsto:
70 g hladké konopné mouky
80 g hladké mouky
75 g másla
½ čajové lžičky soli
25 ml vody

Na náplň:
150 g čedaru
5 vajec
250 g ricotty
2 špetky soli, dle chuti
2 špetky pepře
konopná semínka na posypání

Křehké těsto
Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu na koláč (Ø 26 cm) máslem a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte mouku, máslo a sůl a zpracujte těsto (můžete i ručně).
Poté přidejte vodu a smíchejte dohromady, dokud se vám vše nespojí.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 15 minut odpočívat v lednici.
Poté těsto vyválejte a vytvarujte do formy na koláč.
Koláče dejte péct na 10 minut do trouby (180 °C).

Náplň
Smíchejte nastrouhaný čedar, vejce, sůl a pepř a mixujte dohromady. Hotovou náplň nalijte na
předpečené těsto a navrch rozložte rajčata nakrájená na kolečka. Pečte 30 minut (180 °C).
Před servírováním můžete koláč posypat loupaným konopným semínkem.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

GROWCITY - Puffco Pivot 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

"Hele, kámo, dneska nikam nejdu, není mi vůbec OK, Asi chřipka," Jak často tuhle větu slýcháte? Já v období chřipek, viróz a nachlazení až podezřele častokrát. Rozeznáte,...
Skořicovník čínský je statný tropický strom, patřící do čeledi Lauraceae (vavřínovité). Dorůstá výšky až 10 metrů. Může být pěstován i jako keř...