Search
Close this search box.

Konopný koláč s hořkou čokoládou a zázvorem

Receptů na koláče není nikdy dost. Pokud chcete mlsat zdravěji, vyzkoušejte tento koláč z konopné mouky se zázvorem a vysokoprocentní čokoládou, který uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.


Potřebujete

  • 200 gramů mandlí
  • 30 gramů čerstvého zázvoru
  • 220 gramů třtinového cukru
  • 1 pomeranč (nejlépe bio)
  • 80 gramů másla
  • 150 gramů špaldové mouky
  • 70 gramů konopné mouky
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 ½ čajové lžičky mletého zázvoru, suchého
  • 2 velká vejce
  • 200 gramů mléka
  • hořká čokoláda na polevu

Postup

Předehřejte si troubu na 180 °C a dortovou formu s volným dnem (Ø 22 cm) vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Odložte stranou.

Namelte si mandle, čerstvý zázvor a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru. Přidejte máslo, obě mouky, cukr, sůl, kypřicí prášek do pečiva a mletý zázvor. Zamíchejte. Do této směsi přidejte vejce, mléko a pomerančovou šťávu.

Těsto nalijte do připravené formy a pečte 60–70 minut (180 °C), začne-li se koláč na povrchu příliš rychle připalovat, přikryjte ho v půlce doby pečení alobalem a pečte, dokud špejle vpíchnutá do středu koláče není po vyndání zcela čistá. Koláč na závěr polijte čokoládou a nechte ztuhnout.

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

Growfet 2025 400x400
Growfet 2025 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

28. až 30. března v industriálním prostoru Nové Zbrojovky odehraje druhý ročník konopného festivalu Growfest, jehož je časopis ROOTS hrdým mediálním partnerem.
Čaj z konopí je tradiční léčivý nápoj známý již tisíce let. Připravuje se na různé způsoby na základě požadovaných účinků.
Možná jsou oblasti, na které jste při snaze být eko zapomněli. Co takhle ekologicky hnojit rostliny?