Search
Close this search box.

Ačkoliv hummus už u nás skoro zdomácněl, stále se najdou lidé, kteří si k němu cestu teprve hledají. I přes své nechvalné jméno má lahodnou chuť a je velmi zdravý. Obsahuje tělu prospěšné nenasycené tuky, ale díky cizrně je také skvělým zdrojem bílkovin. Ocení jej také mlsouni, protože udržuje stabilní hladinu cukru v krvi, takže vás po jeho konzumaci nebude honit „mlsná“.


Potřebujete:
2 hrnky uvařené cizrny
4 lžíce tahini
4 lžíce konopného oleje
Citrón
Sůl

Postup:
Uvařenou cizrnu, tahini a konopný olej dejte do mixéru a mixujte do té doby, než vám
vznikne pasta. Tu potom ochuťte solí a zakápněte citrónovou šťávou. Uchovejte nejlépe ve
skleničce v lednici.

Hummus je skvělý jako pomazánka, ale přidat jej můžete také do salátů a pochutnáte si na
něm také jako na příloze k masu.

Proč konopný olej?
Konopný olej má typickou, výraznou, lehce oříškovou chuť, se zemitou až jemně pálivou
dochutí. Je jemně nakyslý a méně mastný než jiné oleje. Používá se výhradně za studena –
buď pro přímou konzumaci, nebo pro dochucení salátů, zálivek a již hotových pokrmů teplé
kuchyně. Konopný olej mohou používat děti i dospělí, velmi vhodný je pro všechny osoby se
zvýšenou potřebou doplnění esenciálních mastných kyselin.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

happy seeds 400x400
CALI TRIP - coming soon 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

28. až 30. března v industriálním prostoru Nové Zbrojovky odehraje druhý ročník konopného festivalu Growfest, jehož je časopis ROOTS hrdým mediálním partnerem.
Čaj z konopí je tradiční léčivý nápoj známý již tisíce let. Připravuje se na různé způsoby na základě požadovaných účinků.
Možná jsou oblasti, na které jste při snaze být eko zapomněli. Co takhle ekologicky hnojit rostliny?