Pomocí tohoto jednoduchého návodu si můžete s přístrojem MagicalButter vyrobit domácí žvýkací bonbóny s obsahem vitaminu C. Do jejich chuti se zamilujete. Příprava červené salsy vám pak zabere jen několik minut a nejenže si pochutnáte na výsledku, ale budete se bavit i při přípravě
Gumové bonbóny s vitaminem C
Přísady
- 250 gramů ochucené želatiny
- 1 šálek čerstvé citrusové šťávy
- 2 lžíce medu nebo agáve
- 125 gramů vitaminu C v prášku
Postup:
S nastavením na hodnotu NO HEAT nechte míchat želatinu a džus.
Nechte odstát po dobu 8–10 minut (když želatina absorbuje veškerou přidanou kapalinu, naroste).
Poté vše zahřejte na středně vysokou teplotu a nechte želatinu znovu roztát.
Jakmile začne měknout, přidejte med a vmíchejte ho do materiálu.
Vypněte teplo a rychle přimíchejte vitamin C v prášku, dokud se s materiálem zcela nespojí.
Nalijte do kouzelné vaničky na gumídky (Magical Gummy Tray) a přeneste do ledničky, aby vše ztuhlo.
Užijte si zdravé mlsání!
Doba přípravy
- 5 minut
Doba vaření
- 15 minut
Salsa Roja
Přísady
- ¼ šálku avokádového oleje
- 6 rajčat (asi půl kilogramu)
- ½ bílé cibule nakrájené na čtvrtky
- 3 stroužky česneku
- 5 pálivých papriček Chiles de Árbol
- 5 sušených pálivých papriček Guajillo Chiles
- ½ šálku koriandru
- voda (množství dostatečné na vaření ingrediencí)
- ¾–1 šálek vody (oddělené po výše uvedeném kroku)
- sůl na ochucení
Postup
Do hrnce s vodou přidejte papričky, rajčata, cibuli a česnek a přiveďte k varu.
Mírně snižte teplotu a pokračujte ve vaření na středním plameni asi 15 minut nebo dokud chilli a rajčata nejsou měkká a uvařená.
Odeberte ¾–1 šálek vody na vaření a odložte na později.
Přeceďte, co zbylo, a přidejte vše se zbytkem ingrediencí a odebranou vodou do stroje MagicalButter.
Stiskněte tlačítko BLEND. Po dokončení cyklu spusťte cyklus BLEND znovu.
Můžete přidat další vodu, abyste získali řidší omáčku.
Osolte podle chuti.
Podávejte v misce s nachos a limetkou!
Doba přípravy
- 20 minut
Doba vaření
- 6 minut
Foto: canatura.com