Máte doma přebytečné droždí a nevíte, co s ním? Nebo se jen dlouho odhodláváte upéct svůj první chléb, ale dosud jste nenašli odvahu? V tom případě zkuste náš prověřený jednoduchý recept na bochník,  který zvládne i začátečník.  

Potřebujete:

  • 320 ml vody 
  • 30 g čerstvého droždí 
  • 200 g hladké mouky 
  • 300 g konopné mouky
  • 10 g soli 

Droždí s vodou rozmíchejte s vlažnou vodou a nechte vzejít kvásek (cca 15 minut). Poté přidejte hladkou a konopnou mouku, sůl a smíchejte dohromady. Předehřejte si troubu na 50 °C. Na lehce pomoučeném vále vytvarujte bochník a položte na plech vyložený pečicím papírem. Chleba nechte kynout 30 minut v troubě při 50 °C. Později zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout.

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

SEEDBANK -akce na cerven/cervenec 400x400
Cali trip – call to action na SB 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

Někdy je těžké si připustit, že místo toho, aby zákony chránily, mohou ubližovat. Předložím Vám skutečný příběh.
Třezalka je považována za kouzelnou a léčivou, se již od nepaměti využívala v magii a k léčbě nejrůznějších nebezpečí a chorob...
V prvním díle o alternativním vaření, kterému se v Roots budu věnovat, vám představím recept na pomazánku z východního Středomoří s názvem Baba Ganoush.