Search
Close this search box.

Pikantní mrkvová polévka s konopným semínkem

V zimě nezahřeje nic tak skvěle jako pikantní polévka. Pokud už na klasický vývar nemáte pomyšlení, vyzkoušejte tuto báječnou kombinaci mrkve, zázvoru, pomerančové šťávy, koriandru a samozřejmě konopných semínek.


Potřebujete:

  • 1 polévkovou lžíci pomerančové kůry, strouhané
  • 60 g cibule
  • 20 ml olivového oleje
  • 500 g mrkve, oloupané
  • 15 g čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
  • 700 g zeleninového vývaru
  • 120 g pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 80 ml zakysané smetany, 10 % tuku, plus na ozdobu
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 1 špetku mletého černého pepře
  • 20 g loupaných konopných semínek
  • 3 snítky čerstvého koriandru, jen lístky, nasekaného

Postup:

Nakrájejte cibuli na malé kousky a orestujte. Přidejte mrkev a ještě pět minut společně s cibulí ji nechte restovat. Poté přidejte zázvor a vývar a vařte půl hodiny. Dochuťte pomerančovou šťávou a kůrou, solí, pepřem a zakysanou smetanou – zamíchejte a ještě chvíli vařte. Poté polévku tyčovým mixérem rozmixujte. Nalijte na talíř, ozdobte zakysanou smetanou, posypejte konopnými semínky a koriandrem a podávejte.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

SEEDBANK - Ethos akce 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

"Hele, kámo, dneska nikam nejdu, není mi vůbec OK, Asi chřipka," Jak často tuhle větu slýcháte? Já v období chřipek, viróz a nachlazení až podezřele častokrát. Rozeznáte,...
Skořicovník čínský je statný tropický strom, patřící do čeledi Lauraceae (vavřínovité). Dorůstá výšky až 10 metrů. Může být pěstován i jako keř...