Search
Close this search box.

Krekry s konopným semínkem a kyselým zelím

Také rádi večer u filmu nebo přes den při práci něco chroupete? V tom případě doporučujeme vyzkoušet tyto vynikající křupavé krekry s konopným semínkem a kyselým zelím. Ač vám kombinace může přijít přinejmenším zvláštní, už po prvním ochutnání si ji zamilujete.


 Potřebujete: 

  • 150 g pohanky
  • 1 čajovou lžičku koriandrových semínek, celých
  • 120 g mrkve, na kousky
  • 250 g kysaného zelí, mírně vymačkaného
  • 60 g cibule
  • 130 g konopného semínka, loupaného
  • 40 g lněného semínka
  • 30 g sezamových semínek, bílých
  • 60 ml bylinkového octa, případně trochu navíc
  • 1 špetku mletého chilli
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 2-3 čajové lžičky hrubé soli podle chuti

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si 2 plechy a 3 archy pečicího papíru.

2. Do mixéru vložte pohanku a koriandr a melte. Pokud nemáte tak silný mixér, kupte si
již hotovou pohankovou mouku a drcená koriandrová semínka.

3. Přidejte mrkev, zelí, cibuli, konopné semínko, lněné semínko, sezam, ocet, mleté
chilli, sůl a pepř a promíchejte. Pokud je těsto příliš suché, přidejte 1–2 polévkové
lžíce octa a znovu zpracujte na pevné těsto.

4. Polovinu těsta položte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte (2–3 mm). Plát
těsta s jedním listem papíru položte na pečicí plech, druhý list pečicího papíru
stáhněte. U druhé poloviny těsta postupujte stejně. Pláty lehce propíchejte vidličkou a
posypte hrubou solí. Dvířka trouby nechte pootevřená, aby se úplně nezavřela, a pečte
20 minut (180 °C). Předpečené těsto nakrájejte rádýlkem na čtverečky o velikosti
5 x 5 cm, přepulte na trojúhelníky a otočte. Pečte dozlatova dalších 7–10 minut
(180 °C). Krekry nechte vychladnout a podávejte nebo uchovávejte ve vhodné nádobě.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

happy seeds 400x400
SEEDBANK - březnové akce 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

28. až 30. března v industriálním prostoru Nové Zbrojovky odehraje druhý ročník konopného festivalu Growfest, jehož je časopis ROOTS hrdým mediálním partnerem.
Čaj z konopí je tradiční léčivý nápoj známý již tisíce let. Připravuje se na různé způsoby na základě požadovaných účinků.
Možná jsou oblasti, na které jste při snaze být eko zapomněli. Co takhle ekologicky hnojit rostliny?