Letní sýrový quiche z konopné mouky

Pokud jste byli na dovolené ve Francii nebo se tam chystáte, velmi pravděpodobně narazíte na slaný koláč, tzv. quiche. Jeho příprava vám nezabere více než pár minut a chutná skvěle teplý i studený. Pokud hledáte rychlovku, kterou potěšíte přátele na pikniku, s tímto koláčem neuděláte chybu.

Budete potřebovat:

Na těsto:
70 g hladké konopné mouky
80 g hladké mouky
75 g másla
½ čajové lžičky soli
25 ml vody

Na náplň:
150 g čedaru
5 vajec
250 g ricotty
2 špetky soli, dle chuti
2 špetky pepře
konopná semínka na posypání

Křehké těsto
Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu na koláč (Ø 26 cm) máslem a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte mouku, máslo a sůl a zpracujte těsto (můžete i ručně).
Poté přidejte vodu a smíchejte dohromady, dokud se vám vše nespojí.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 15 minut odpočívat v lednici.
Poté těsto vyválejte a vytvarujte do formy na koláč.
Koláče dejte péct na 10 minut do trouby (180 °C).

Náplň
Smíchejte nastrouhaný čedar, vejce, sůl a pepř a mixujte dohromady. Hotovou náplň nalijte na
předpečené těsto a navrch rozložte rajčata nakrájená na kolečka. Pečte 30 minut (180 °C).
Před servírováním můžete koláč posypat loupaným konopným semínkem.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

weedshop 250x300
CALI TRIP - call to action na GS 400x400

Další články:

Nepřehlédněte:

Někdy je těžké si připustit, že místo toho, aby zákony chránily, mohou ubližovat. Předložím Vám skutečný příběh.
Třezalka je považována za kouzelnou a léčivou, se již od nepaměti využívala v magii a k léčbě nejrůznějších nebezpečí a chorob...
V prvním díle o alternativním vaření, kterému se v Roots budu věnovat, vám představím recept na pomazánku z východního Středomoří s názvem Baba Ganoush.