SEEDBANK - bonusy 800x100
Search
Close this search box.

Krekry s konopným semínkem a kyselým zelím

Také rádi večer u filmu nebo přes den při práci něco chroupete? V tom případě doporučujeme vyzkoušet tyto vynikající křupavé krekry s konopným semínkem a kyselým zelím. Ač vám kombinace může přijít přinejmenším zvláštní, už po prvním ochutnání si ji zamilujete.


 Potřebujete: 

  • 150 g pohanky
  • 1 čajovou lžičku koriandrových semínek, celých
  • 120 g mrkve, na kousky
  • 250 g kysaného zelí, mírně vymačkaného
  • 60 g cibule
  • 130 g konopného semínka, loupaného
  • 40 g lněného semínka
  • 30 g sezamových semínek, bílých
  • 60 ml bylinkového octa, případně trochu navíc
  • 1 špetku mletého chilli
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 2-3 čajové lžičky hrubé soli podle chuti

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si 2 plechy a 3 archy pečicího papíru.

2. Do mixéru vložte pohanku a koriandr a melte. Pokud nemáte tak silný mixér, kupte si
již hotovou pohankovou mouku a drcená koriandrová semínka.

3. Přidejte mrkev, zelí, cibuli, konopné semínko, lněné semínko, sezam, ocet, mleté
chilli, sůl a pepř a promíchejte. Pokud je těsto příliš suché, přidejte 1–2 polévkové
lžíce octa a znovu zpracujte na pevné těsto.

4. Polovinu těsta položte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte (2–3 mm). Plát
těsta s jedním listem papíru položte na pečicí plech, druhý list pečicího papíru
stáhněte. U druhé poloviny těsta postupujte stejně. Pláty lehce propíchejte vidličkou a
posypte hrubou solí. Dvířka trouby nechte pootevřená, aby se úplně nezavřela, a pečte
20 minut (180 °C). Předpečené těsto nakrájejte rádýlkem na čtverečky o velikosti
5 x 5 cm, přepulte na trojúhelníky a otočte. Pečte dozlatova dalších 7–10 minut
(180 °C). Krekry nechte vychladnout a podávejte nebo uchovávejte ve vhodné nádobě.

Foto: istock.com

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

GROWCITY - F1 sleva 400x400
Seedbank – bigpackz za 990,- 400x400

Další články:

Nepřehlédněte: